Navnet

Ada: Ada er et internationalt navn, der findes på mange sprog og har mange betydninger. Bl.a. 'den første datter' og 'adelig'/'nobel'. Vi opdagede dog først og fremmest navnet pga Ada Lovelace (1815-1852), der regnes for historiens første computer-programmør.

Dora: Efter Ritas farmor, Adas oldemor, Dora Jacobsen (1932 – 2015). Dora betyder for os en sej kvinde, der bider tænderne sammen og knokler derudaf, uanset hvad tilværelsen byder. Et menneske med et godt sprogøre, der kan lide at følge med i samfundet og danner sine egne meninger. Og et menneske, der forstår selv at give tilværelsen mening og indhold, uden hjælp fra kirke eller højere magter. Dora holdt meget af sangen 'De smukke unge mennesker' og medbragte den altid til familiens konfirmationer. Derfor skal vi synge den under navngivningsceremonien.

Holst: Fordi Jonas syntes, der var mere stil over Holst end over Jacobsen :-D Og fordi vi så kunne give Ada initialerne ADHD ;-)

Dam: Det af Jonas' efternavne, som han rent faktisk bruger.

Humanistisk navngivningsceremoni

Ved celebrant fra Humanistisk Samfund

Humanistisk Samfund - logo

Ceremonien kommer til at vare cirka 1 time. Celebrant Klaus Falkenberg vil holde en tale til Ada og familien, og der vil være fællessange undervejs.

Vi holder en navngivningsceremoni fordi både Jonas og Rita er ateister, og synes, det er vigtigt, at de ritualer, vi benytter, er i tråd med vores livssyn. Vores liv tager udgangspunkt i mennesket, og det skal vores festdage også gøre.

 

Fra Humanistisk Samfunds hjemmeside:

Det er vigtigt at højtideligholde de store overgange i livet, fødsel, pubertet, bryllup og død. Det er også vigtigt for personer, der ikke tror på en gud. Humanistisk Samfund forestår derfor navnefester, humanistiske konfirmationer, bryllupper og begravelser.

Ceremonierne er baseret på et humanistisk livssyn. Det betyder, at vi sætter mennesket i centrum og ikke refererer til en gud eller almægtig kraft. Det er op til mennesket at give livet værdi, ved at udfolde sig og ved at indgå i positive fællesskaber. Vores ceremonier sætter derfor de personer i centrum, som en given højtidelighed afholdes for.